Christoffer kör nya Atlas 165Wsr: ”Mycket bekvämare starkare och stabilare”

Christoffer Wallace är maskinförare på HEAB Entreprenad och har sedan sommaren 2021 kört den första maskinen av den nya modellen Atlas 165Wsr. Med över 700 timmar i maskinen berättar Christoffer varför han trivs så bra med sitt nya arbetsredskap.

 

– Jag har kört Atlas 160 tidigare och det är stor skillnad mellan modellerna faktiskt, säger Christoffer, som idag är med Atlas 165Wsr på ett projekt i Borås.

 

Från Atlas 160 till 165Wsr har den spårgående maskinen utrustats med nytt hydraulsystem, nya hydraulcylindrar och mer motoreffekt. För Christoffer är förbättringarna tydliga.

 

– Den största skillnaden är nog att maskinen känns mycket starkare och stabilare, vilket gör arbetet lättare. Det är ju en del tunga lyft på järnvägen och det krävs också mer stabilitet på en spårgående maskin än på en vanlig grävmaskin eftersom rälshjulen hamnar längre in.

 

”Känns bra att jobba i”

 

Som maskinförare på HEAB Entreprenad arbetar Christoffer över hela Sverige med sin Atlas. På järnvägen utför han allt från underhållsarbete till nybyggnationer, och inte sällan blir dagarna långa. Då är det viktigt att han sitter bekvämt.

 

– Jag tycker att komforten har ändrat sig rätt mycket och blivit bättre. Jag kan inte säga exakt vad de har gjort, men maskinen är mer behaglig att sitta i. Så det är väldigt bra faktiskt. Den känns bra att jobba i och jag gillar den.

 

Atlasmaskinen som Christoffer har kört i över 700 timmar är konverterad till att bli spårburen, TSA av nederländska Van Tetering.

 

För HS Trading som samarbetspartner till Van Tetering och importör till Skandinavien av deras spårgående maskiner, är detta den första maskinen av Atlas 165Wsr som har levererats till Sverige.

 

Trafikverket har uppmärksammat ett problem att många TSA inte uppfyller kravet på att rymmas inom gällande TSA-profil. Detta gäller inte dessa maskiner. De uppfyller samtliga gällande krav och ryms väl inom TSA-profilen.

 

Önskar du mer information om modellen Atlas 165Wsr?

Kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Hans Sjöström

019-32 10 15

hans@hstrading.se

Äldre nyheter

God jul och gott nytt år

Vi önskar våra kunder, leverantörer och samarbetspartners en god jul och ett strålande nytt år!

LÄS MER

HS Trading levererar ny järnvägstralla till CEAB: ”Har gjort arbetet mycket mer effektivt”

CEAB ville effektivisera sitt arbete med ballastutläggning och HS Trading fick förmånen att leverera lösningen – en ny järnvägstralla.

LÄS MER

God Jul!

Vi önskar våra kunder, leverantörer, samarbetspartners och kollegor en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

LÄS MER

Sjöström Trading importerar AMT Groups spårgående maskiner

AMT Group är ett modernt bolag som tillverkar bland annat spårgående vagnar, trallor och dumprar.

LÄS MER